dinsdag 13 maart 2018

Van Rees laat Keniaanse thee nu machinaal blenden


De thee uit West-Kenia levert een sterke kleur op, maar heeft een wat minder sterk aroma, terwijl de thee uit oostelijke delen van Kenia juist tegengestelde kenmerken bezit. Die twee variëteiten moeten gemelangeerd (gemengd) worden om de smaak en kleur te krijgen die de afnemers wensen.
Er zijn echter minder dan tien blenders van thee in heel Kenia en de meesten daarvan mengen de thee nog handmatig. Dat betekent dat men er niet in slaagt een constante kwaliteit te leveren.

Het Keniaanse bedrijf Siginon Global Logistics heeft nu een blendingmachine geïnstalleerd in de havenplaats Mombassa (Kenia). Het apparaat is de grootste van heel Afrika en verstoort dus behoorlijk het bestaande evenwicht. Men rekent omgerekend €0.05 per kilo thee.

Op dit moment heeft Siginon Global Logistics al orders binnen van theehandelaar Van Rees, dochter van handelshuis in agrarische grondstoffen Acomo, om hun Keniaanse thee te blenden. De in Kenia aangekochte thee van Van Rees heeft vanaf nu een constante kwaliteit.

[Update 22 februari 2022] In de presentatie van de jaarcijfers over 2021 van Acomo stond vermeld: In Malawi nam het bedrijf in 2021 nieuwe blendapparatuur in gebruik, om klanten te kunnen bedienen met theeproducten die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen. In Noord-Amerika werd de nieuwe blendfaciliteit voor theespecialiteiten gecertificeerd en opgestart, waarmee Van Rees zich een groter aandeel kan toeëigenen van deze uiterst aantrekkelijke markt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten