vrijdag 6 april 2018

SunButter en SunWise


Het Nederlandse handelsbedrijf Acomo bezit in Noord-Amerika een dochteronderneming met de naam Red River Commodities, dat gespecialiseerd is in eetbare zonnebloemzaden. De Amerikanen en Canadezen gebruiken zonnebloemzaden voornamelijk als snack, maar je kunt er ook een variant op pindakaas van maken. SunButter is een smeerbare pasta op basis van zonnebloempitten en het is een doorslaand succes.
In tegenstelling tot pindakaas is SunButter geschikt voor mensen met allerhande allergieën: eieren, vis, melk, pinda's, tree nuts, schaaldieren, soja en tarwe. Dat is goed nieuws en Amerikaanse moeders geven nu hun kinderen in toenemende mate boterhammen, besmeerd met SunButter mee naar school.

Voor mensen die het smeren van boterhammen teveel moeite is, kun je ook voorverpakte en voorbesmeerde boterhammen kopen. Dan heten ze natuurlijk sandwiches en in Amerika is de versie met pindakaas en jam enorm populair.

SunWise Foods in Pelham (Minnesota, USA) produceert sinds 2007 in een speciale fabriek (om kruisbesmetting te voorkomen) sandwiches met SunButter en grape jelly (of strawberry jelly). Succes maakte en smaakte hongerig en SunWise Foods werd in 2014 overgenomen door het veel grotere J.S.B. Industries.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten