woensdag 2 mei 2018

Catz International neemt deel aan NEXTgarden


Catz International, dochteronderneming van Acomo, is een handelshuis in, onder andere, exotische specerijen.
De wereld en het klimaat veranderen voortdurend en de markt van specerijen verandert daardoor ook. Om op een onzekere toekomst voorbereid te zijn heeft Catz International met andere geïnteresseerde bedrijven een intentieovereenkomst getekend met NEXTgarden in de gemeente Lingewaard. Het instituut gaat zich richten op de duurzame teelt en verwerking van hoogwaardige tropische gewassen in Nederland. Een voorbeeld daarvan is de geelwortel (kurkuma of koenjit).
De deelnemende partijen willen de exotische specerijen telen omdat de beschikbaarheid, kwaliteit en authenticiteit van specerijen uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika niet altijd gewaarborgd is. Binnenlandse teelt kan bovendien voordelen opleveren op het gebied van duurzaamheid, logistiek en kosten.

Zo komt er een soort proeftuin, de Nextgarden Ingredient Farm. Hierin richten de partijen een teeltruimte, een demonstratiegedeelte en een ontmoetingsruimte in. De uitvoering van de experimenten met exotische specerijen vindt plaats in de teeltruimte.

Naast Catz International nemen ook Verstegen Spices & Sauces en de recent gecombineerde bedrijven Intertaste en Koninklijke Euroma deel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten